Országos Bajnokság junior és női egyéni kategóriáinak első fordulója

Vasárnap Balassagyarmaton rendezték az Országos Bajnokság junior és női egyéni kategóriáinak első fordulóját.

Egyesületünk öt játékossal képviseltette magát. Lepsényi Boglárka a női, Tóth Benjamin, Csábi Milán, Fridrich Noel és Kecskés Kevin pedig a junior kategóriában méretette meg magát. Utóbbi két fiatalember ráadásul életük első versenyén vehettek részt és végül a 12. és a 10. helyet szerezték meg a mezőnyben.

Megkérdeztük őket, hogyan emlékeznek vissza arra pillanatra amikor először álltak az asztal mellé versenykörülmények között?

,,Unokatesómnál Kevinnél kedveltem meg a teqballt, ő szólt hogy menjek nézzek meg egy edzést. Robi nagyon kedves és jó edző, bíztat minden elrontott labda után és ez előre visz. Két hónapja járok és biztatott hogy induljak a versenyen bátran. Belevágtam, lesz ami lesz. Tapasztalat szerzésnek jó volt. A csoport köröm mondhatni legkeményebbre sikerült, mert mind a két ellenfelem döntős lett. Továbbra is gyakorolok és szeretnék jobb eredményeket elérni!  – mesélte Fridrich Noel, aki még csak 13 éves de már túl van első Teqball versenyén.

,,Ez a verseny volt az első komoly megmérettetésem! Izgatottan készültem és vágtam bele . A csoport sorsolást látva, biztosra gondoltam nem lesz könnyű dolgom, két olyan ellenfelet kaptam ,akik tapasztaltak és magyar válogatottak!  Bevallom nagyon izgultam és így több pontot is vesztettem ellenük. Az utolsó meccsemen teljesen felszabadultan tudtam játszani , ha így játszottam volna ellenük , talán nyerhettem volna. Összességében nagyon jól éreztem magam, nagyon kedvesen fogadtak , többen gratuláltak hogy a szerváim parádésak!” – emlékezett vissza Kecskés Kevin, akinek a szülei még 2020-ban vettek egy saját asztalt , hogy bármikor gyakorolhasson, viszont egyedül nem sok kedve volt otthon játszani, ezért felajánlották, hogy menjenek el és nézze meg milyen egy edzés Szeppesy Robinál -az Initinty Teqball Dunaújvárosi edzőjénél – akihez azóta már 2 és fél éve jár, heti 1 alkalommal.

Örömteli, hogy mind a ketten bátran felvették a versenyt, a tőlük idősebb és tapasztaltabb versenyzőkkel szemben és egy-két komolyabb megvillanásukkal bizonyították, hogy helyük van a legjobbak között.

Szintén Junior korosztályban viszont kiemelkedő helyezéseket is elértek egyesületünk tagjai, ugyanis Tóth Benjámin ,,Kera” első helyen végzett, míg nem sokkal lemaradva Csábi Milánnak sikerült elhoznia a második helyezést. Ezek óriási teljesítmények és fantasztikus látni amikor beérik egy-egy sportolónál a rengeteg befektetett idő és energia.

,,Kera (Tóth Benjamin) jól kezdte a csoportját. A sérülése ellenére magabiztosan lett csoportelső, majd szettveszteség nélkül jutott az elődöntőbe majd a döntőbe. Itt a rutinjára is szüksége volt, de végül diadalmaskodni tudott” 🏆- elemezte Csereklye Martin -a budapesti edzések vezetője- a hétvégi versenyt, majd így folytatta – Boginak is jól ment a játék, de a mezőny is fejlődik folyamatosan. A felkészülési szakasz elején tartunk, így egy próba verseny volt ez, de dolgozunk tovább, hogy minél jobb játékot tudjon nyújtani a következő alkalmakkor.

Összességében egy nagyon színvonalas hétvégén vagyunk túl, ahol minden versenyző kipróbálhatta magát és tudását a csoportjában. Fejlődés szempontjából is mindig nagyon hasznos egy-egy ilyen verseny, pláne ha ilyen motiváltan és sikerekben gazdagon tudjuk zárni a napot!

Köszönjük támogatóinknak: a ProSport Apparelnek a új mezeket, a Viwa Vitaminvíznek és A Te ablakodnak a felkészülés támogatását.

Gratulálunk minden versenyzőnek és további sikeres felkészülést kívánunk!∞

Legutóbbi bejegyzések