2023.10.06.-án pénteken Csongrádon került megrendezésre immáron a 3. edzés, amit a Kiskunfélegyházi, Csongrádi és a Kecskeméti egyesületek  szerveznek a fiatal tehetségeknek.

Először Kecskemét fogadta a többi csapat tagjait, második alkalommal pedig a Kiskunfélegyházi edzésre csatlakozhattak be a fiatalok.

Regionális aktivitás és a közös edzések gondolata a nyár folyamán megfogalmazódott Tóth Tamás (Magyar Teqball Szövetség Főtitkára), Imreh Balázs (Magyar Teqball Szövetség Alelnöke), Isán András (Kiskunfélegyházi Fiatalokért Sportegyesület vezetője), Kozák László (Feketevár Sportegyesület vezetője) és Orosz Viktor (Kecskeméti Infinity Teqball Sportegyesület vezetője) között. Majd szerencsésen alakult és a terveket egészen korán már augusztus elejétől el is kezdték megvalósítani, hogy az egymáshoz közel levő fiatal egyesületek összefogva, egymást támogatva tudják népszerűsíteni a teqballt és ezzel egyidejűleg lehetőséget biztosítani a már meglévő játékosoknak a fejlődésre és új tapasztalatok szerzésére. 

Teqball egyesületek között jelenleg egyedülálló és elsők között jött létre ilyen jellegű együttműködés a kezdő és amatőr játékosok fejlődése és profi szintre való felzárkóztatása érdekében. A legfőbb célja a vezetőknek a sport szeretete és hogy minél több gyerek megismerhesse ezt a sportágat és az egyesületi lét adta támogatást.

Legutóbb Csongrádon, a Feketevár Sportegyesület fogadta a játékosokat, ahol az Ifjúsági ház és Sportszálló adott otthont az edzésnek. A helyszínre mindenki izgatottan és kíváncsian érkezett hiszen sokan még nem is találkoztak ezelőtt. Viszont már a terem előtt, a bejáratnál feloldódott a hangulat és mindenki várta, hogy megmutathassa jelenlegi tudását. Az Infinity Teqball kecskeméti vezetői Orosz Viktor és Balla József tartotta meg az edzést és gondoskodott a hangulatról. 

Egy gyors köszöntés után már el is kezdődött az edzés, ami egy közös bemelegítéssel indult majd komplex feladatok követték. A 3 egyesület játékosai vegyesen, egymást váltogatva tudták kipróbálni magukat különböző szituációkban, végül egy kis játékkal záródott a pénteki közös edzés. Ez az alkalom is nagyon hasznos volt, a fiatal tehetségek nagyon jól érezték magukat és rengeteg új tapasztalatot szereztek, új ismeretségek alakultak ki. Ahogy vesszük ez egy szintfelmérő is lehet, ahol mindenki felmérheti miben kell még fejlődnie, hogy később akár a hőn áhított profi versenysorozatban is részt vehessen.

A következő lépcső egy a regionális klubok között megrendezésre kerülő amatőr verseny, ahol a most egymást megismerő gyerekek összemérhetik tudásukat es profi körülmények között belekóstolhatnak milyen is egy teqball kupa. Az első Csongrádon kerül majd megrendezésre még az ősz folyamán, de a cél, hogy 3 havonta legyen egy verseny a lelkes amatőröknek. 🏆

Minden egyesületnek fontos, akik csatlakoztak a regionális együttműködéshez, hogy népszerűsíteni tudják a teqballt és megmutathassák a fiataloknak ezt a kifejezetten technikai, ügyességi, de annál élvezhetőbb sportágat. Csongrád, Kiskunfélegyháza és Kecskemét is biztosít nyílt edzéseket és év közbeni becsatlakozási lehetőséget, így mindenkinek azt javasolják, hogy bárki, aki szemezget ezzel a sportággal ne hagyja ki a lehetőséget, hogy kipróbálja magát benne.  

Elérhetőségek:


Kiskunfélegyházi Teqball Egyesület:

Facebook: https://www.facebook.com/felegyhazifse2021

Cím: 6100 Kiskunfélegyháza Platán utca 1. II./9 Kiskunfélegyháza 6100

Telefonszám: +36 70 292 5713

E-mail: felegyhazifse@gmail.com


Csongrádi Feketevár Teqball Egyesület:

Facebook: https://www.facebook.com/feketevarse

Cím: Hunyadi tér 4., Csongrád, Hungary

E-mail: feketevarse@gmail.com


Kecskeméti Infinity Teqball Egyesület

Facebook: https://www.facebook.com/infinityteqball

Cím: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 7.

Telefonszám: Orosz Viktor +36 70 566 73 16

E-mail: infinity.teqball@gmail.com


Köszönjük szépen minden résztvevőnek és szervezőnek, hogy létrejöhetett ez a virágzó és szoros együttműködés! 
Hajrá Teqball! 


#infinityteqball #teqball 

@viwa_vitaminwater @prosportapparel @nrgplan

Legutóbbi bejegyzések