Szeptember 23-24-én került megrendezésre az idei utolsó hazai verseny, az OB 3. fordulója, aminek Budapest, azon belül is a Ludovika Aréna adott otthont. 

Az első, vagyis a szombati napon a profik és a juniorok mérték össze erejüket. Egyesületünket 6 játékos képviselte ezen a napon, név szerint:Csábi Milán, Hercegfi Máté, Bangó Dominik, Bene Zsombor, Hegedüs Ábel és Varga Gergő. Profi egyéni kategóriában Milán, Máté, Zsombi, Ábel és Geri indultak. 

Milánnak volt a legnehezebb dolga a csoportban, ahol Blázsovics Ádám és Levik Boldi voltak az ellenfelei. Boldi ellen egy hihetetlenül kiélezett csatában, de végül döntő szett 13:11-re veszített sajnos játékosunk. Milán második meccsén Blázsovics ellen ismét nagyon jól játszott, de a 4x-es világbajnok ellen nem volt ellenszere, így 2:0 arányban maradt alul játékosunk és nem sikerült bejutnia a legjobb 8 közé.

Máté és Zsombi egy csoportba kerültek a sorsolás során, rajtuk kívül még Tóth Benjámin és Dombai Gergő volt az egyetlen 4 fős csoportban. Máté mindhárom meccsén jól játszott, korához képest kifejezetten éretten. Ebben az erős csoportban végül harmadik helyen tudott zárni, Zsombit sikerült megvernie, Kera ellen döntő szettben maradt alul, Dombai Geri ellen pedig két nagyon szoros szettben kapott ki, de neki itt nem volt vége még a napnak, hiszen a junior mezőnyben még várt rá egy nagy csata. Zsombi az első meccsén Kera ellen döntő szettben maradt alul, Dombai Geri ellen szintén, ahol döntő szett 17:15re kapott ki játékosunk és a Máté elleni meccsre már nem sok ereje maradt Zsombinak, így a 4.helyen zárt a csoportban. 

Ábelnek sem volt könnyebb dolga a csoportban, hiszen ő Katz Balázzsal és Kovácsfi Barnával került össze. Ábelnak sajnos ezen a napon annyira nem ment a játék, a fáradtság is látszott játékán, mindkét ellenfele ellen 2:0 arányban veszített és most nem sikerült a legjobb 8-ba jutnia. Gerinek a csoportban Csereklye Martinnal és Vajthó Jenővel kellett megküzdenie, ahol nem kis meglepetésre az első meccsen meg tudta verni Martint 2:1 arányban, így a második meccsén a csoport elsőségért játszhatott. Jenci ellen nagyon rosszul kezdett játékosunk, de a második-harmadik játszmára nagyon feljavult játéka és végül 2:1 arányban nyert és jutott a legjobb 8 közé. A legjobb 8-ban most csak Geri képviselte az Infinityt, ahol Dombai Gerivel találkozott játékosunk. Itt sajnos nem ment már játékosunknak olyan jól a játék, mint ellenfelének, így 2:0 arányban veszített és nem jutott a legjobb 4 közé.

A juniorok között Máté és Dominik indult Infinitys színekben. Máté nagyon könnyedén, 3 db 2:0-ás győzelemmel jutott elődöntőbe. Dominik egy mérkőzést megnyert, a másik kettőn viszont vereséget szenvedett, így sajnos neki nem sikerült az elődöntőbe jutnia. Az elődöntőben is simán nyerni tudott Máté, 2:0 arányban, valamint Dodi is nyert az ő meccsén, így jöhetett a 3.döntőjük egymás ellen. Játékosunk jól játszott, 2 nagyon szoros játszmában viszont kikapott, így sajnos a második helyen végzett, ami így is egy nagyon szép eredmény.

A profi párosok mezőnyében 3 páros volt Infinitys vagy részben az. Bene Zsombor Dombai Gerivel, Kalmár Dávid Szatmári Patrikkal, valamint Hegedüs Ábel Varga Gerivel indult. Zsombiék Ábelékkal voltak egy hármasban, ahol Bányik Csaba és Katz Balázs volt a harmadik páros. Mindkét párosunk 2:0 arányban maradt alul Csabiék ellen, így az egymás elleni mérkőzésen dőlt el, ki jut a legjobb 4-be. Nagy csatának ígérkezett a mérkőzés és nem is nyert simán egyik páros sem. Az első szettben Ábelék 12-11 arányban nyertek, ám a másik két szettben Zsombiék jobban játszottak, így ők jutottak a legjobb 4-be. A másik csoportban Kalmár Dávidék 3 nagyon erős párossal találkoztak, ahol hiába játszottak jól, sajnos mindhárom mérkőzésen veszítettek és ők sem jutottak a top 4-be. Zsombiék az elődöntőben a Bakó Ádám-Odnoga Mátyás duóval találkoztak, ahol két szoros játszmában, de ugyan alulmaradtak, így a bronzéremért játszhattak. Ezen a mérkőzésen a Tóth Benjámin-Levik Boldi párossal találkoztak, ahol nagyon kiélezett csata volt, de párosunk tudott diadalmaskodni, döntő szett 14-12-re és így megszerezték a 3.helyet.

A vasárnapi napon az amatőrök mezőnyével folytatódtak a küzdelmek. Itt a megszokott módon az Infinity adta a legtöbb játékost. A 24 nevezőből 15 játékos is Infinitys színekben indult az egyéni kategóriában. Toronyi Ádám, Fodor Gábor, Szántó Gergő, Jurkiewicz Tomi, Orosz Viktor, Balla Joci, Sebestyén Apor, Sulyok Lóránt, Szabó Ferenc, Nádai Péter, Sipkó Bálint, Sajtos Róbert, Somogyi Gábor és Horváth Tamás indult.

A legjobb 8 mezőnyében is számos Infinity játékos volt, szám szerint 5, Toronyi Ádám, Szántó Gergő, Jurkiewicz Tomi, Szabó Ferenc és Somogyi Gábor is bejutott. A legjobb 4 pedig majdnem teljesen Infinitys mezőny volt, Somogyi Gábor egy óriási csatában, döntő szettben maradt csak alul a későbbi döntős, Petrik Soma ellen. Az elődöntőben Toronyi Ádi Tomival, Szántó Geri pedig Petrik Soma ellen játszott. Mindkét mérkőzés nagyon szoros csatát hozott, Ádi Tomi ellen döntő szettben harcolta ki zsinórban a harmadik döntőjét, Geri pedig szintén döntő szettben, de sajos alulmaradt a Bodker játékosa ellen. A bronzmeccsen Tomi és Geri játékán is látszott a fáradtság, viszont egyik játékosunk sem adta könnyen magát. Egészen döntő szettig ment a mérkőzés, amit végül Geri tudott megnyerni és ezzel ő szerezte meg a 3.helyet. A döntő is egészen elképesztő csatát hozott, ahol két kifejezetten jó játékos találkozott egymással. Mondhatjuk, hogy a rutin és a tapasztalat is sokat számított, így döntő játszmában játékosunk tudott diadalmaskodni, aminek köszönhetően ezt a kört is megnyerte, így Ádi mindhárom fordulót aranyéremmel zárta, amihez külön gratulálunk neki, hiszen ez óriási teljesítmény.

Az amatőr párosok mezőnyében is bőven akadtak Infinitys indulók. A 12 párosból 8 is egyesületünket képviselte, név szerint:Toronyi Ádám-Szántó Gergő, Király Orsolya-Varga Balázs, Sebestyén Apor-Nádai Péter, Sulyok Lóránt-Jurkiewicz Tamás, Szabó Ferenc-Somogyi Gábor, Sajtos Róbert-Horváth Tamás, Balla József-Orosz Viktor valamint Fodor Gábor-Bangó Dominik. A csoportból az elsők jutottak a legjobb 4-be, a Toronyi-Szántó, Sulyok-Jurkiewicz és a Balla-Orosz duók képviselték egyesületünket a top4-ben a Bodker párosa mellett. Az elődöntőket követően a Toronyi-Szántó páros ismét bejutott a döntőbe, a 3.helyért pedig ismét Infinitys házirangadó volt a Balla-Orosz és a Sulyok-Jurkiewicz párosok között. A bronzmeccs megint egy kiélezett csatát hozott, ahol Viktorék tudtak győzedelmeskedni döntő szettben. A döntőben Ádi és Geri már nagyon fáradtak voltak, rengeteg meccset játszottak mindketten a nap folyamán, ám így is hajszálon múlt, hogy nem nyerték meg a döntőt. 


Ezzel a versennyel lezárult számunkra az idei szezon, játékosaink viszont nem dőlnek hátra, gőzerővel készülnek a jövő évi megmérettetésekre. Egyelőre nincs meg a pontos menetrend a jövő évet illetően, de az biztos, hogy játékosaink készen fognak állni a rajtra.

Hajrá Teqball! Hajrá Infinity!😎♾️

#infinityteqball #teqball  #nrgplan

@viwa_vitaminwater @prosportapparel @nrgplan

Legutóbbi bejegyzések