MATESZ

A Magyar Teqball Szövetség 2020. június 27-én alakult meg.

A sportág hazájaként, Magyarország szélesen kiterjedt Teqball klubhálózattal rendelkezik, mely az elmúlt években a sport fejlődésének és gyors hazai terjedésének alapjául szolgált. A Phoenix Teqball Academy, az ország legnagyobb klubja, valamint otthona két világbajnoknak is – Bányik Csabának és Blázsovics Ádámnak – 12 professzionális klubbal együttműködve segítette a hivatalos nemzeti szövetség megalakítását.

 A megalakulást követő 3 hónappal később, 2020. szeptember 26-án a korábban létrehozott szövetség országos sportszövetséggé alakulhatott, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága is elismert.

2021. március 11-én újabb sportszakmai mérföldkőhöz érkeztünk. A a Fővárosi Törvényszék bejegyezte Szövetségünket, s immáron szervezetünk szakszövetségi jogokat gyakorló országos sportági szövetséggé alakulhatott át. Ezzel szervezetünk a hazai sportirányítás csúcsára ért, melynek köszönhetően kizárólagos jelleggel működhet a jövőben.  A bejegyzést követően új nevet viselő Magyar Teqball Szövetség hazai, illetve nemzetközi szinten is részese lesz a sport fejlődésének. Központi szerepet játszik a versenyrendszerek kialakításában, rendezvények, sportesemények szervezésében, utánpótlás nevelésben, a sportszakemberek képzésében.  

Legutóbbi bejegyzések