A szlovákiai teqball szövetség úgy határozott, hogy önmaguk szerveznek egy 5 kategóriás versenyt, ahol az élmények mellett a dobogósoknak pénzdíjat is feldobnak motiváció gyanánt. Az esemény július 16-17 én Pozsonyban az Eurovea bevásárlóközpont előtti téren, kültéren került megrendezésre. Összesen 6 országból érkezett közel 40 versenyző. (Kanada, USA, Magyarország, Szlovákia, Lengyelország, Csehország).

A világ top 30 -ába tartozó számos játékos mérette meg magát, köztük a világbajnok Izsák Anna, vagy az USA első számú női játékosa Caroline Greco, de egyesületünk első számú versenyzője Csereklye Martin, vagy a 2x -es junior országos bajnok Tóth Benjámin Patrik is. A szombati napon lementek 4 kategóriának a csoportmeccsei és egyenes kieséses szakaszai egészen az elődöntőkig, vasárnap pedig a vegyes páros csoportmeccsekkel folytatódtak a küzdelmek, illetve az elődöntők és az éremmérkőzések.

A szombati napon a Csereklye – Kovácsfi kettős megszerezte a csoportelsőséget férfi páros kategóriában, ugyanitt a Tóth Benjámin Patrik – Frankie Diaz (USA) duó legjobb csoportmásodikként bejutott a 4 közé a vasárnapi körre, Lepsényi Boglárka női egyéniben és női párosban jutott be a legjobb 4 közé, Csereklye Martin férfi egyéniben pedig a csoportgyőzelem után a 16 között először egy szlovák játékost győzött le, majd a 8 között páros társát, Kovácsfi Barnát 2 szettben. Tóth Benjámin csoportmásodikként ment tovább, ahol a Bodker teq klub játékosa Levik Boldizsár fogott ki rajta döntő szettben. A vasárnapi napon a vegyes körök kezdődtek kora reggel. Itt a Lepsényi – Csereklye kettős egy hajszállal maradt el a csoportgyőzelemtől, de másodikként még tudtak tovább menetelni. Később az elődöntőben az amerikai párostól döntő szettben maradtak alul, de a harmadik helyért járó bronzmeccsen 2:0 -ra múlták felül a Nagy Boglárka – Királyvölgyi Krisztián kettőst, így megszerezték az egyesületünknek az első érmet a tornán.

A férfi egyéni kategóriában Csereklye Martin 2:0 -ra verte az elődöntőben Leviket, majd a döntőben 2:0 -ra maradt alul a lengyel Marek Pokwappal szemben. Ezzel a második érem egy ezüst volt, amit hazahozhattak játékosaink. Lepsényi lengyel párjával az oldalán alulmaradt az elődöntőben és a bronzmeccsen is női páros kategóriában, viszont női egyéniben a döntőbe jutott és szorosan, de kikapott végül az amerikai Caroline Greco ellen. Végezetül a férfi páros kategóriában érdekelt Kovácsfi- Csereklye kettős az elődöntőben 2:0 -ra verte a Tóth- Diaz párost, majd a döntőben viszonylag simábban arattak győzelmet a lengyel Pokwap- Nowicki duó felett. Tóth – Diaz a bronzmeccsen nem tudtak megújulni, így a 4. hellyel kellett megelégedjenek. 

A szervezők kitettek magukért, igen színvonalas rendezvény volt, jó környezetben, mindenre figyelve. A játékosok egytől egyig meg voltak elégedve, a játék színvonalát is igen erősnek lehetett mondani. Végezetül 4 dobogóval térhettek haza versenyzőink és megannyi tapasztalattal. Köszönjük a Szlovák Teqball Szövetségnek a szervezést, illetve a játékvezetőknek az egész hétvégés helytállást, ismételten profi volt!

Legutóbbi bejegyzések