A MOL Magyar Teqball Országos Bajnokság férfi egyéni kategóriájának a 2. fordulóját a balatonfüredi Kisfaludy strandon rendezték meg, ahol a fullasztó hőségben, homokban kellett helytállnia a versenyzőknek. Július 23 -án, szombaton reggel 9:00 -kor kezdődtek meg a csak csoportmeccsek a 3 csoport alapján, amit a szövetség egy nappal korábban tett közzé. Az A, B és C csoportok (3x 6 játékos) olyan erőt képviseltek, ami nemzetközi versenyen is igen ritka. Az első A csoportban jelen volt a többszörös világbajnok Blázsovics Ádám, a Phoenixes ifjú szupertehetség Szegedi Zalán, éppen egyesületünk két kiváló játékosa, Varga Gergő és Csereklye Martin is. A C csoportban pedig a Steqerz 3 top versenyzője, Forgács Bence, Bakó Ádám és Odnoga Mátyás, az Infinitys 2x országos junior bajnok Tóth Benjámin Patrik és Kovácsfi Barna is. Mind a 3 csoport izgalmas mérkőzéseket hozott, de egyik nagy meglepetés az volt a nap folyamán, hogy Csereklye Martin mind az 5 csoport meccsét megnyerte köztük Blázsovics és Szegedi ellen is. 

Tóth Benjámin az alsóházban folytathatta a küzdelmeket ahogyan Varga Gergő is. A felsőházban Csereklye először Borbély Patrikot verte meg 2:0 -ra, majd kialakultak az elődöntő párosításai a Blázsovics – Szegedi, Csereklye – Bakó folytatásra. Jelzi ez azt is, hogy az A csoport mennyire erős volt. Blázsovics 2:0 -val jutott be a döntőbe, míg a másik oldalon Bakó 2:1 -re diadalmaskodott játékosunk felett egy végletekig kiélezett csatában döntő szett 15:13 -ra, ahol mind a két játékosnak voltak meccslabdái. Bakó Ádám megérdemelten jutott a döntőbe, de Martinnak egy hajszálon múlott a továbbjutás. A bronzmérkőzésen 2:1 -re nyert Szegedi Zalán ellen, így ő vehette át a 3. helyért járó díjazást, míg a döntőben Blázsovics nagy fordítás után 2:1 -re 13:11 -es döntő szettben nyert. Az alsó házban Tóth Benjámin Patrik a 2. helyet tudta megszerezni. 

Köszönjük a szervezést a Magyar Teqball Szövetségének, a következő forduló Tiszafüreden, páros férfi kategóriával folytatódik július 30-án, ahol 6 játékosunk is jelen lesz.

Legutóbbi bejegyzések