A Teqball World Series legutóbbi állomását Krakkó városában rendezték meg a múlt héten. A négy napos versenyen egyesületünk delegálta a legtöbb játékost, szám szerint 13 főt. Nagyon sok versenyzőnknek ez volt az első tornája, sokaknak az első nemzetközi versenye. Mindenki önmagához képest beletette a maximumot és egy remek Infinity összetartásnak is megfelelt ezt a pár nap.

Az eredményekről és a versenyekről pár szó.

Férfi egyéni kategória volt a verseny legzsúfoltabb versenyszáma, ahol több, mint 80 játékos indult. Kiemelés után a játékosokat 3 fős csoportokba osztották, ahonnan csak a csoportelső juthatott tovább az egyenes kieséses szakaszba. Kiemeltként indult egyesületünk legjobbja Csereklye Martin, így Ő az első nap a pálya széléről figyelte és segítette a játékosainkat. Orosz Viktor kezdte a napot, akinek ez volt élete első Teqball versenye. Viktor egyből egy győztes szettel kezdte a tornát, majd sajnos alul maradt szlovák és francia ellenfeleivel szemben.

C csoportban Sulyok Lóránt – Tutus csapott össze élete első nemzetközi versenyén koszovói és indiai ellenfeleivel, majd végzett a csoportja harmadik helyén.

H csoportban szintén újoncot avattunk Gendur Milán személyében, aki egyből legyőzte indiai ellenfelét, majd maradt alul a kuvaiti versenyzővel szemben. Milán így a csoportjában a második helyen végzett.

K csoportban a hihetetlen fejlődést mutató Varga Gergő kezdte győzelemmel a tornát és verte meg cseh ellenfelét. Második mérkőzésen döntő szettben tudott rajta felül kerekedni a portugál teqballos, így sajnos „csak” a második helyen végzett Gergő, de nem sokon múlt a továbbjutás.

N csoportba került Jurkiewicz Tamás, akinek szintén ez volt az első nemzetközi versenye. Tamás nehéz csoportba került, hiszen mind a lengyel, mind a román ellenfele komoly erőt képviselt, így a csoportban a harmadik helyen tudott végezni.

Tóth Benjamin – Kera az O jelű csoportba került, ahol remek játékkal megszerezte a csoportelsőséget és a továbbjutást ezzel.

Új versenyzőnk Varga Dániel a Q csoportot nyerte meg és előzte meg kuvaiti és török ellenfelét. Stabil játékkal várhatta Ő is a sorsolást másnapra.

Imreh Balázs is visszatért a nemzetközi versenyekhez és a T csoportban bizonyult jobbnak román és kuvaiti ellenfelével szemben, így Ő is tovább jutott csoportjából.

Balla Józsi az U jelű csoportban játszhatta le élete első Teqball mérkőzéseit verseny körülmények között. Józsi a csoport harmadik helyén végzett román és kuvaiti versenyzőkkel szemben.

Az egyik legfiatalabb versenyzőnk Csábi Milán a W jelű csoportba került, ahol fiatal kora ellenére a jóval rutinosabb lengyel ellenfelét utasította maga mögé remek játékkal, valamint a másik kuvaiti játékost is. Milán is tovább tudott jutni csoportjából.

Az egyéni verseny egyenes kieséses szakasszal folytatódott. Csábi Milán akadálytalanul vette az első kört és tudta megverni a szintén magyar Velkey Balázst. A sorsolás annyira nem volt kedvező az Infinity számára, hiszen két játékosunk összekerült, így Varga Dani és Tóth Benjamin egymás elleni mérkőzéséből szoros meccsen Tóth Benjamin került ki győztesen. Imreh Balázsnak is befejeződött az egyéni verseny, hiszen kikapott két szettben román ellenfelétől.

Következő körben szintén a kedvezőtlen sorsolásnak köszönhetően Csereklye Martin összekerült Milánnal, így a fiatal versenyzőnk versenye mentorával szemben sajnos befejeződött, Martin pedig bekerült a legjobb 16 játékos közé. Ebben a körben Tóth Benjamin volt még érdekelt, aki összekerült a később döntőt játszó Julien Grondinnal és szoros szettekben, de sajnos alul maradt a franciával szemben. Egyéniben már csak Martin volt talpon egyesületből, aki először Szegedi Zalánnal szemben győzedelmeskedett 2-0-ra, majd a többszörös világbajnok Blázsovics Ádámot tudta legyőzni 2-1-re és jutott a legjobb négy játékos közé.

Martin a döntőbe kerülésért Julien Grondinnal mérkőzött meg és maradt alul 3 szettben. Az elődöntőt Krakkó főterén rendezték kültéren, az eddigi versenyhelyzethez képest teljesen más körülmények között. Talán a hazai pályának köszönhetően, egy rendkívül izgalmas mérkőzésen Martin alul maradt Adrian Duszakal, a lengyelek egyik legjobbjával szemben, így az előkelő negyedik helyen végzett egyesületünk legjobbja, gratulálunk neki!

Női egyéniben Lepsényi Boglárka mérettette meg magát egyesületünkből. A kicsit se nevezhető gyenge csoportjából megverte a kanadai és indiai ellenfelét, majd a később döntős brazil Rafaella Fontestől kapott ki egyedül. Mivel a csoportból csak az első jutottak tovább, így Bogi második helyével 9. helyen végzett a tornán.

Férfi páros kategóriában szintén több játékosunk is indult. Csereklye Martin csapattársával megnyerte a B jelű csoportot, így tovább jutottak az egyenes kieséses szakaszba.

Tóth BenjaminBene Zsombor párosunk megkapta az egyik legerősebb lengyel párost a csoportjukban, így hiába verték meg libanoni ellenfelüket, sajnos a második helyen tudtak csak végezni.

Csábi Milán párosban kifejezetten nehéz csoportba került, így nagyon szoros meccsen 3 szettben vertek meg egy erős párost, majd egy hajszálon múlt, hogy 3 szettben felül kerekedjenek Csehország legjobbjaival szemben, de az nem sikerült. Milánra így is nagyon büszkék vagyunk a tornán elért teljesítménye miatt.

H csoportban a JurkiewiczSulyok párosunk jó meccseket játszva sajnos nem jutottak tovább ukrán, libanoni, valamint kuvaiti párosokkal szemben, de első nemzetközi versenyük volt együtt, így a következő tornán biztos még jobban fognak szerepelni.

Balla Joci és Orosz Viktor jó csatákban maradtak alul libanoni és indiai ellenfeleikkel szemben, de a törököket megelőzve így is a csoportjukban a harmadik helyen tudtak végezni. 

Varga GergőImreh Balázs párosunk sajnos vereséget szenvedtek a román, illetve a francia-algír párossal szemben az első két mérkőzésükön. A harmadik meccsüket viszont simán nyerték 2-0-ra a szlovák párossal szemben.

Legjobb 16 páros között Martinék továbbjutottak megvertek egy indiai párost, így bekerültek a legjobb 8 csapat közé, majd vereséget szenvedtek két szettben a későbbi bronzérmes szerb párossal szemben.

Vegyes páros kategóriában a LepsényiBene párosunk remek játékkal, megverve lengyel és cseh ellenfeleiket kerültek egyből a legjobb 8 páros közé. Itt, a korábbi vegyes páros világbajnokok ellen kerültek össze, ahol sajnos két szettben alul maradtak, de így is remek volt a tornán a teljesítményük.

Köszönjük támogatóinknak, A Te Ablakodnak,a Viwa Vitaminvíznek, a Pro Sport Apparelnek, hogy segítik a felkészülést és sikerült eljutnunk ekkora létszámmal a krakkói eseményre!

A versenyzés nem áll le, hiszen most két héten keresztül Budapesten folytatjuk a Teqball versenyeket!

#ateablakod #viwavitaminwater #prosportapparel #teqball 

Legutóbbi bejegyzések