Lezajlott az év első versenye, melynek Észak-Macedónia fővárosa, Szkopje adott otthont. Egyesületünk szép számmal képviseltette magát a tornán, így 6 játékosunk indult az egyes kategóriákban.

🟡 Férfi egyéniben 4 versenyzőnk játszott meccseket a csoportban, mivel Csereklye Martin ismét kiemeltként szerepelt, ő a legjobb 32 -ben csatlakozott a mezőnyhöz. A sorsolás úgy hozta, hogy klubunk 2 játékosa, Hegedüs Ábel és Tóth Benjámin(Kera) azonos csoportba kerültek. A továbbjutás kettejük meccsén dőlt el. A mérkőzést Kera kezdte jobban és ugyan szorosan, de 12:11-re meg tudta nyerni az első szettet. A második játszmában nagyon feljavult Ábel játéka, aki 12:9-re be is húzta azt, így döntő szettre került sor. Itt szintén nagyon izgalmas volt az összecsapás, de végül Kera tudott egyel jobban összpontosítani és 12:6-ra bezsebelte a döntő játszmát és a csoportot is egyúttal. Imreh Balázs egy német és egy kameruni kiemelt ellenfelet kapott. Első /meccsét német ellenfelével szemben egy sima,12:6 és egy kicsit szorosabb 12:10-es szettben nyerte meg. Kameruni ellenfele ellen nagyon jól kezdett, el is húzott több ponttal és sokáig vezetett is, de a játszmát végül Balázs ellenfele nyerte.

A második felvonásra Balázs talán elfáradt, több volt a hiba és bár tartotta magát, a kameruni jobbnak bizonyult ma. Utolsó indulónk, Varga Gergő nagy reményekkel várta a tornát, ennek megfelelően első meccsén román ellenfélet elég simán, 12:6, 12:6 arányban le is győzte. Látszott rajta a fejlődés és hogy mentálisan sokat építkezett a korábbi versenyeiből. A továbbjutást érő mérkőzésen Gerinek a Phoenix egyesület játékosával, Szegedi Zalánnal kellett megküzdenie. Geri nem kezdte jól a mérkőzést, hiszen 11:5-ös hátrányban volt, de hitt magában és a végsőkig küzdött, majd pontról- pontra kapaszkodva vissza meg tudta fordítani az eredményt és 12:11-re nyerte az első szettet. A második felvonásban a játéka kicsit visszább esett, így Zalán 12:7-re el tudta hozni a szettet és jöhetett ebből is a végső. Itt végig szoros volt a játék, ahol versenyzőnk 10:9-re is vezetett, ám innentől sajnos nem szerzett további pontokat, így kikapott és nem sikerült tovább jutnia csoportjából.

⚫️ Második nap a férfi párosok küzdelmeivel folytatódott a torna. Az Infinity Teqball 4 párososban volt érdekelt: a Varga/Tóth, Imreh/Varga, Hegedüs/Szatmári és a Csereklye/Kovácsfi párosokban. Az Imreh/Varga kettős az első meccs során sok hibát vétett, így sajnos 12:7 12:6-ra veszítettek az örmény párossal szemben. A csoport második meccsén a lengyel Franczuk/ Staskiewitz duó volt az ellenfél, ahol a játék képe pozitív irányba változott, de ez sem volt elég, a papíron erősebb páros ellen. Végül 12:9 12:8-ra húzta be a meccset a lengyel kettős. A fiataljaink, Varga/Tóth összetételben először indultak együtt versenyen. Első meccsüket a rutinosabb magyar páros ellen 12:6 12:11 arányban veszítették el. A második mérkőzésüket a papíron erősebb ukrán duó ellen vívták, ahol kimagasló játékkal 12:7 12:10-re győztek, de sajnos ez kesévnek bizonyult a továbbjutásra, a körbeveréskor nem nekik kedvezett az állás. Ami biztos, hogy ebben a párosban nagyon sok potenciál van a jövőre nézve. A Hegedüs/Szatmári kettős 2 győzelemmel és egy vereséggel zárta a tornát, ami nem volt elég a továbbjutásra. A Csereklye/Kovácsfi kettősnek egyik csoportellenfele sem jelentett nehézséget, így első mérkőzésükön egy olasz páros ellen diadalmaskodtak 12:2 12:4 arányban, második meccsüket pedig egy bolgár páros ellen húzták be szintén 2:0-ra (12:5 12:2), ezzel a legjobb 16ba kvalifikálták magukat. A vegyes páros küzdelmeiben a Varga/Dezsényi duó a csoportmásodik helyén végzet kiváló játékkal és várhatta a folytatást az esti sorsolással. Az esti program viszont még tartogatott számunkra mérkőzéseket, hiszen Kera és Martin is játszott a legjobb 32-ben. Kera a sorsoláskor a mezőny egyik legjobb játékosát, az előző egyéni torna győztesét Bányik Csabát kapta. Játékosunk jól tartotta magát, az első szett elején 6-6ig szoros volt az eredmény, ám inenntől sajnos már csak ellenfele szerzett pontokat. A második szettben szintén nem lehetett panasz az immáron 3x -os junior országos bajnokunkra, akivel szemben Csabának a legjobbját kellett nyújtania, és így tudta behúzni 12:7 arányban csak a 2. szettet. A sorsolás most nehéz ellenfelet hozott Kerának, de tudjuk, hogy mindig a legjobbját akarja nyújtani bárkivel is kerül szembe. Martin a kiemeltként várhatta ellenfelét, aki az olasz Lombardi volt a 32 között. Igazolta is a papírformát, könnyedén nyert 2:0ra (12:6 12:8).

🟡 A harmadik nap reggelén a Varga/Dezsényi vegyes duónak a szám világbajnokai ellen kellett játszaniuk és bár végig koncentrálva teljesítettek, de sajnos most nem volt elég, így 12:7 12:4-re elveszítették a meccset. A fiatalok előtt le a kalappal, az egész torna folyamán stabil játékot mutattak. A nap további részében a verseny a férfi párosok küzdelmeivel folytatódott, ahol a Csereklye/Kovácsfi kettős a Rodman/Kubovy duóval mérkőzött meg. Előzetesen mindenki egy nagyon kiélezett, szoros összecsapásra számított, végül egy elég sima, 2:0-ás (12:5 12:6) győzelmet arattak Martinék. Rájuk nem várt ezek után könnyű mérkőzés, hiszen a háromszoros világbajnok szerb páros volt az ellenfelük. A nap egyesületünk játékosai számára a férfi egyéni kategória küzdelmeivel folytatódott, ahol Martin a francia Beyer ellen mérkőzött meg. Az első szettben versenyzőnk nagyon stabilan játszott, 12:8 arányban be is húzta a szettet. A második felvonásban sajnos a francia szervái jelentősen feljavultak, így 12:9 arányban ő hozta a játszmát. Fej-fej mellett haladtak a döntő szettben, ám itt is kitartott Beyernek a magas szervaszázaléka, így végül nagyon nagy csatában, 2:1 -es összesítéssel, de a francia hozta a mérkőzést. Martinnak sok ideje nem volt a pihenésre, hiszen következett számukra a férfi páros kategória, a korábban már említett szerb világbajnokok ellen. Az egész mérkőzés folyamán stabilan játszott mind a két páros, hihetetlen labdamenetek voltak végig, de a szerbek végül el tudták orozni mindkét játszmát és 12:8, 12:10 arányban be tudták húzni a mérkőzést. Számunkra itt bejeződtek a küzdelmek erre a tornára, ám nincs időnk nagyon a pihenésre, hiszen Március elején jön a következő megmérettetés Dubaiban.

⚫️ Összességében jó teljesítményt zártunk, de maradt bennünk bőven hiányérzet. Szeretnénk a madridi március közepén tartandó Európai Játékok selejtezőjének 3. fordulójára nagy létszámmal érkezni, és minél jobb eredményeket elérni.

VIWA Vitaminwater

ProSport Apparel

A Te Ablakod

Legutóbbi bejegyzések