2023. március 16-19. között rendezték meg Madridban az European Teqball Tour harmadik kvalifikációs tornáját. Egyesületünk 10 nevezővel képviseltette magát: Csábi Milán, Csereklye Martin, Gendur Milán, Hegedüs Ábel, Hercegfi Máté, Imreh Balázs, Jurkiewicz Tamás, Sulyok Lóránt, Tóth Benjámin Patrik valamint Varga Gergő.

Az verseny első meccsét Varga Geri játszotta aki az első elvesztett szettje után 5-1-es hátránynál időt kért és utána 12-9-re meg tudta nyerni a 2. szettet, így jöhetett a döntő, ahol szoros küzdelem mellett 2-1-re elveszítette a csatát. Vele egyidőben játszott másik játékosunk Hegedüs Ábel is, aki nagyon magabiztosan kezdett, 12-6 12-8 arányban hozta is a mérkőzését, így várhatta a következő kört. ∞

A nap 2 következő mérkőzése számunkra egy időben zajlott, ugyanis Jurkiewicz Tomi egy bolgár, Imreh Balázs és Sulyok Lóránt (Tutus) pedig egymás ellen játszottak.

Tomi az egész mérközés folyamán rendkívül stabilan játszott, így 2-0 arányban múlta felül bolgár ellenfelét.👏🏻 Tomira nagyon büszkék vagyunk, mivel neki ez volt az első nemzetközi győzelme és nagyon sokat fejlődött a játéka az elmúlt időszakban, várhatta a következő kört és ellenfelét.

Balázs és Tutus derbije színvonalasra sikerült, Tutus jobban kezdte a mérkőzést vezetett is 4-0ra, ám Balázs megérkezett a tornára és végülis két szoros szettben, de nyerte a meccset. Tutus számára így sajnos véget ért a torna, de büszke lehet magára, sokat fejlődve, nagyon jó teljesítményt nyújtott.

Ezek után következett egyesületünk egyik legnagyobb tehetsége, Csábi Milán, aki kérdést sem hagyva 12-7 12-3 arányban hihetetlen magabiztossággal lépett tovább a következő körbe.

Egyesületünk számára ismét egyidőben következett 2 játékosunk, Gendur Milán egy portugál és Kera is egy portugál ellenféllel mérkőzött volna meg, ám Kera ellenfele nem érkezett meg a tornára, így szegény megint első körös meccs nélkül ment tovább. Milán mérkőzése nagyon izgalmasnak ígérkezett, fej-fej mellett haladtak végig mindkét szett során, viszont talán a portugál rutinjának köszönhetően, 12-7 12-10 arányban nyerte meg a meccset. Milánnak abszolút nem lehet oka szomorkodni, hiszen rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban és ezen a mérkőzésen is megmutatkozott.

Az első körben egyesületünk utolsó mérkőzését Hercegfi Máté vívta egy francia ellenféllel szemben, Máté kiváló játékkal, simán nyert 2:0ra (12-4 12-5), így rá is várhatott a legjobb 64 mezőnye.

A második körben Hercegfi Máté és Csábi Milán egyidőben játszotta mérkőzését. Máténak sajnos nem volt szerencsés az ágrajza, hiszen a világelső Györgydeák Apor volt az ellenfele, aki ellen sajnos játékosunknak nem volt ellenszere, Apor 2:0 arányban nyerte a mérkőzést. Mátéra is nagyon büszkék vagyunk, fiatal kora ellenére folyamatosan javuló játékot mutat minden versenyén. 👏🏻

Milán egy olasz ellenféllel mérkőzött meg, aki ellen még jobban játszott, mint ahogyan a legjobb 128 között, így nagyon simán, 12-6 12-4 arányban jutott a legjobb 32 közé. 2 fiatal tehetségünk mérkőzése után, Tomi és Balázs is egyidőben játszotta soron következő találkozóját. Tomi a legjobb örmény játékossal került össze és az örmény játékos 2:0 arányban tudott diadalmaskodni, ám Tomi játékára abszolút nem lehetett egy rossz szavunk sem. Balázs is egy top30-as játékossal mérkőzött a koszovói Uka személyében, igaz Balázs jól játszott a mérkőzésen, apró hibák viszont csúsztak a játékába, így ellenfele 2 szoros szettben, 12-7 12-7re nyerte meg a mérkőzést.

Ábel is a srácokkal egyidőben vívta a legjobb 32-be jutásért a mérkőzését egy belga ellenféllel szemben, akinek nem volt esélye Biba remek játéka ellen. Játékosunk 12-7 12-5re nyert és jutott a legjobb 32-be. A top 64 mezőnyében végre Kera is be tudott kapcsolódni a versenybe és egy bolgár ellenféllel mérte össze erejét.

Kera nagyon stabilan játszott, simán nyert 2:0-ra (12-8-12-6), így várhatta a legjobb 32-ben a Duszak elleni meccsét. Egyesületünk legjobb játékosa, Csereklye Martin kiemeltként indult, így ő is ebben a körben kapcsolódott be, ahol egy fiatal dán játékossal találkozott. Martin nagyon jól játszott végig, 12-6 12-5 arányban be is húzta a mérkőzést. A legjobb 16-ba kerülésért Csábi Milán állt elsőként asztalhoz, akinek a dánok egyik legjobb játékosa, Jeppesen volt az ellenfele. Milán óriási csatában, de végül 12-11re elvesztette az első játszmát. Innentől viszont nem volt kérdés, ki fog továbbjutni, ugyanis Milán nagyon jól játszva, 12-6 12-3ra nyerte a következő szetteket és jutott a legjobb 16-ba. Milán után Ábel következett, aki egy igazi sztárral, a franica Hugoval mérkőzött meg. Az első szettben a francia nagyon dominált, hozta is a szettet, a második játszmára viszont feljavult Biba játéka és sokkal szorosabbá tette a szettet, ám nem sikerült a bravúr, így a francia jutott a legjobb 16-ba. Ábel nagyon jól játszott az egész torna során, biztosak vagyunk benne, hogy a következő versenyek során oda fog érni a legjobb 16 közé. Ebben a körben 2 játékosunk volt még érdekelt.

Kera a nap egyik legnagyobb meglepetését okozva, egy elképesztően jó és izgalmas mérkőzésen, döntő szettben győzte le a lengyelek kiválóságát, Duszakot.

Martin ebben a körben egy remek portugál játékossal, Baptiste ellen játszott és egy sima majd egy szorosabb szett után nyert 2:0 arányban. Kera a Duszak elleni mérkőzést követően ismét egy lengyel ellenfelet kapott, Pokwap személyében. Tehetségünk nagyon jól játszott ezen a mérkőzésen is, de két szoros szettben sajnos veszített, így számára itt véget ért az egyéni kategória. Az ezt követő körben a csehek fiatal tehetségét, Kubovyt múlta felül Martin 2:0 arányban, így jöhetett számára a top8, ahol a Kerát legyőző Pokwap volt az ellenfele.Egyesületünk kiválósága nagyon jól kezdte a mérkőtést és hozta is az első szettet, a második szettre kissé visszaesett Martin játéka, így jöhetett a döntő felvonás. Martin nagyon összeszedte magát és egy nagyon meggyőző játékkal jutott a legjobb 4 közé.

A második nap a párosok küzdelmeivel folytatódott, ahol egyesületünket 4 teljes Infinity-s és 2 vegyes Infinity-s páros képviselte:Tutus/Tomi, Balázs/Geri, Kera/Dodi, Gendur Milán/Máté valamint a Martin/Barna és az Ábel/Tchami.Tomiék egy brazil és egy portugál páros ellen mérkőztek meg, mindkét összecsapáson nagyon jól játszottak, szoros szettek voltak végig, ám sajnos mindkét mérkőzést 2:0ra veszítették el. Balázs és Geri sajnos a Kera/Dodi és a belga páros elleni mérkőzésükön is mélyen a tudásuk alatt játszott, így győzelem nélkül estek ki a csoportkörből. Fiatal duónk, Geriék és a belgák ellen is meggyőzően játszottak, így magabiztosan jutottak tovább a csoportból.

Gendur Milán és Máté egy bolgár és egy szlovák/cseh páros ellen mérkőztek, a bolgárok ellen egy nagyon szoros csatát sikerült megnyerniük 2:1 arányban, a Rodman/Kubovy páros ellen pedig két nagyon szoros játszmában maradtak végül alul, így sajnos nekik is véget ért a verseny. Martinék és Ábelék is simán vették a csoport küzdelmek akadályait, így jöhetett számukra a legjobb 32. Itt Martinék a Kera/Dodi kettőssel találkoztak, ahol fiataljaink jól tartották magukat, végül Martinék 2:0ra nyerték a mérkőzést. Ábeléknak nem volt szerencsés a sorsolás, hiszen a Györgydeák/Ilyés párossal találkoztak és maradtak alul 2:0 arányban.

A legjobb 16ban így Martin képviselte csak az egyesületet, ebben a körben a lengyelek VB 5.helyezett párosa volt ellenfelük. Szoros csatában, ám végül 2:0 arányban a lengyelek tudtak diadalmaskodni. A harmadik napra Martinon kívül a Varga/Dezsényi duóra vártak még komoly feladatok. Fiatal duónk a csoportot viszonylag könnyedén nyerte, így várhatták a sorsolást. A legjobb 8-ba jutásért egy francia-kuwaiti páros ellen arattak magabiztos 2:0-ás sikert, így jöhetett a szerbek VB bronzérmes vegyes párosa, a Mitro/Umicevic duó. Fiataljaink az egész mérkőzés során nagyon jól játszottak, ám végül két nagyon szoros játszmában, 12:7 12:8 arányban veszítettek, de így is elképesztő az az eredmény, amit elértek.

A nap folyamán Martinra várt még nagyon nagy feladat, hiszen az elődöntőben Blázsovics Ádám volt az ellenfele. Játékosunknak nem indult jól a mérkőzés, hiszen a Phoenix négyszeres világbajnoka meg tudta nyerni az első szettet, ám Martin játéka nagyon feljavult a második szettre és meg is nyerte azt, így jöhetett a döntőért zajló felvonás. Martin nagyon jól játszott a harmadik szettben, 10-6ra is vezett, ám végül sajnos Ádi meg tudta nyerni a mérkőzést 13-11re, egy hihetetlen nagy csatában. Egyesületünk kiválósága így a bronzéremért küzdhetett, ahol egy másik remek játékossal, Katz Balázssal mérkőzött meg. Sajnos Martinnak nem volt ellenszere Balázs ellen, bármit csinált játékosunk szinte minden visszajött a másik oldalról, így Martin egy újabb előkelő 4. helyet szerzett. Biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan Martin be fog jutni egy döntőbe és meg is fogja nyerni majd azt.

Külön köszönjük a bizalmat és a rengeteg támogatást a játékosok családjainak!🙏🏼

Gratulálunk srácok, ügyesek voltatok!👏🏼👏🏼

Hajrá Teqball! Hajrá Infinity!😎♾️

#infinityteqball #teqball #teqballtour

@viwa_vitaminwater

@a_te_ablakod

@prosportapparel

Legutóbbi bejegyzések