Szeptember 14-17 között lezajlott az idei utolsó nemzetközi verseny, Horvátországban, Pulán.

Az esztergomi versenyhez hasonlóan itt is csak páros kategóriák voltak, egyesületünk szép létszámmal képviseltette magát, egy vegyes páros és kilenc férfi páros mérettette meg magát.

14-én, azaz az első napon a vegyes párosok küzdelmeivel indult meg a torna. Itt a Horváth Luca-Imreh Balázs duó volt csak érdekelt, akik egy magyar és egy lengyel páros ellen álltak asztal mellé. Az Izsák/Sipos páros ellen kezdődött meg nekik a torna, ahol ugyan 2 szoros szettet is játszottak, de sajnos 2:0 arányban alulmaradtak a riválissal szemben, de a lengyelek előtti mérkőzés előtt ez a játék biztató volt. A lengyel duó az Európa Játékokon az előkelő bronzérmet szerezte meg, így nem várt könnyű mérkőzés párosunkra. Sajnos a papírforma érvényesült, Balázsék 2:0 arányban veszítettek, így számukra véget ért a verseny ebben a kategóriában. 

15-én a női párosok versenyeztek, így számunkra ez a nap a pihenéssel,töltődéssel telt, hogy másnap a férfi párosok mezőnyében kellőképpen pihentek és koncentráltak legyenek játékosaink. 

16-án szombaton megkezdődtek a férfi párosok mérkőzései is. Itt 9 párosunk is érdekelt volt:A Toronyi/Gendur, a Balla/Orosz, a Hercegfi/Kalmár, a Csábi/Varga, a Sagyebó/Varga, a Hegedüs/Varga, a Sajtos/Horváth, az Imreh/Sahli valamint a Bene/Dombai kettősök. A Toronyi/Gendur párosra nem vártak könnyű ellenfelek, hiszen az esztergomi tornagyőztes Bakó/Odnoga valamint egy montenegró páros volt a csoportjukban.

Az utóbbi páros ellen kezdtek, ahol nagyon szoros csatában, de végül döntő szettben alulmaradtak. A Steqerz párosa ellen is voltak nagyon jó dolgok a játékban, de sajnos a papírforma érvényesült és 2:0 arányban veszítették el a mérkőzést, így számukra végetért a torna. A Balla/Orosz kettős egy teljesen magyar csoportba került, a Cséri/Velkey, valamint a Vajthó/Petrik párosok ellen mérkőztek meg. A Bodker duója ellen nagyon jól játszottak Jociék, az első szett elvesztése után emelni tudtak játékuk színvonalán, így kiharcolták a döntő szettet, ám ott már elég fáradtak voltak a srácok, így 2:1 arányban alulmaradtak. A másik mérkőzésen hiába játszottak szépen Viktorék, sajnos a Sárrét duója ellen nem volt ellenszerük, így 2:0ra kikaptak és kiestek a versenyből.

A Hercegfi/Kalmár kettősnek ez volt az első közös versenye, ahol egy bolgár és egy lengyel páros volt az ellenfelük. A bolgárok elleni első mérkőzésen nem sok esélyt adtak ellenfeleiknek, simán 2:0 arányban diadalmaskodtak. A csoport második mérkőzésén a Duszak/Pokwap páros volt az ellenfél, akik ellen párosunk nagyon jól játszott, különösen a második szettben, ahol egy kis szerencsével a döntő szett is összejöhetett volna, így viszont 2 szettben kikaptak és befejeződött számukra is a verseny. A sorsolás úgy hozta, hogy a Csábi/Varga, valamint a Sagyebó/Varga párosok egy csoportba kerültek, így apafia csatát is láthatott a közönség és ez egy Infinitys házirangadó is volt egyben.

Az egymás elleni mérkőzésen a fiatalok “Teqball rutinja” érvényesült, ahol Milánék 2:0 arányban győzedelmeskedtek, így mindkét páros számára már csak a dánok elleni párharc volt hátra. Milán és Dodi ott sem hagyott sok kérdést, a dánokat is 2:0 arányban győzték le és jutottak a legjobb 16 közé. Szádzse és Balázs nem játszott rosszul a dánok ellen, azonban ott is a nagyobb játék tapasztalattal bíró páros, azaz a dánok tudtak diadalmaskodni, így sajnos Szádzséék számára véget ért a verseny.

A Hegedüs/Varga duó talán az egyik legizgalmasabbnak tűnő csoportba került, hiszen egy csoportba kerültek a Rodman/Forgács duóval, valamint egy algériai párossal. Az algírokat mindkét páros simán verte, így az egymás elleni mérkőzésen dőlt el, ki jut a legjobb 16-ba. Előzetesen tudni lehetett, ha Rodmant hagyni fogják játékosaink ütni, akkor abból sok jó nem fog számukra kisülni. Habár Ábel és Geri nem játszottak rosszul, voltak pontatlanságok a játékukban, így sajnos 2:0 arányban alulmaradtak és kiestek a csoportban. A Sajtos/Horváth duónak ez volt az első versenye, ahol egyből egy brutálisan erős csoportba kerültek, hiszen a Tóth/Levik valamint a Kristály/Szilágyi párosokkal is meg kellett küzdeniük. A srácokra abszolút nem lehetett panasz, nagyon biztató dolgok voltak a játékukban, de sajnos két olyan erős párost kaptak, akik ellen nagyon sok más párosnak sem lett volna esélye, így ők is kiestek a csoportban, de panaszra egyáltalán nem lehetett okuk, mindent megtettek. 

Az Imreh/Sahli páros kiemeltként lépett asztal mellé a csoportkörben, ahol egy bolgár és egy francia kettős volt az ellenfelük. A bolgárokat mindkét páros könnyedén verte, így jöhetett az egymás elleni mérkőzés a csoport győzelemért és a top16-ért. Balázsék nem játszottak rosszul, ám sajnos kisebb pontatlanságok voltak a játékukban, valamint a francia Beyer hozta a kiváló szerváját, így sajnos a franciák jutottak a legjobb 16 közé, 2:0ás győzelemmel. Az utolsó csoportba került a Bene/Dombai párosunk, akik egy horvát és egy algériai ellenfelet kaptak. A horvátok elleni első mérkőzésen nagyon simán, 2:0ás arányban diadalmaskodtak Zsombiék és az algírokat is megverték 2 játszmában, így ismét bejutottak a legjobb 16 mezőnyébe.

A Csábi/Varga és a Bene/Dombai kettősök így várhatták a sorsolást, hogy megtudják kik lesznek az ellenfeleik a top8-ba jutásért. A Csábi/Varga párosunk az egyik, a Bene/Dombai kettősünk a másik későbbi döntős ellen játszottak. Előbbi a Bakó/Odnoga, utóbbi pedig a Bányik/Katz kettős ellen. Mindkét párosunknak voltak jó dolgaik a mérkőzésen, de igazi esélye sajnos egyik párosunknak sem volt, így mindkét duó a legjobb 16-ban búcsúzott, ami ebben az erős mezőnyben igen szép teljesítmény.

Pihenésre és búslakodásra nem sok ideje lesz játékosainknak, hiszen hétvégén Szeptember 23-24-én jön az OB utolsó fordulója, ahol mind a profi, mind az amatőr, mind a junior mezőnyben is szép számú indulóink lesznek. Hétvégéig mennek az edzések szokás szerint, hétvégén pedig reméljük, hogy minél jobb eredményt érnek el játékosaink az említett kategóriákban.

Hajrá Infinity Teqball!

Legutóbbi bejegyzések