Március végén lezajlott az idei év 3. európai versenye, ami egyben az utolsó állomása volt az Európa Játékokra való kvalifikációhoz. Egyesületünk ismét szép számmal képviseltette magát, 11 játékosunk indult a különböző kategóriákban.

Az első játéknapon a férfi egyéni küzdelmei zajlottak, ahol 10 játékosunk volt érdekelt a csoportkörben.

A nap egyik első mérkőzése a Hercegfi Máté-Balla Joci házirangadó volt, ahol egy szoros első szettben, Máté szerzett több pontot, majd a második játszma már simábbra sikerült, így Máté nyerni tudott és mivel a csoport harmadik játékosa nem érkezett meg a tornára, fiatal játékosunk csoportelsőként ment tovább. Gendur Milán is már a nap legelején asztal mellé állt, és szlovén ellenfele ellen az első játszmát elég szorosan, majd a második szettben már sokkal kiegyensúlyozottabb játékkal nyerni tudott 2:0 arányban. Milán második meccse a Steqerz kiválósága, Forgács Bence ellen volt. Milán egészen mérkőzésen stabilan játszott, ám Frodi ellen nem volt ellenszere, így sajnos 2:0 arányban veszített játékosunk és a csoport második helyén végzett, így számára sajnos véget ért a versenye ezen kategóriája.

Varga Geri- Infinity Teqball

A nap következő versenyzője Varga Geri volt, aki egy 4 fős csoportba került. Első mérkőzése egy német játékos ellen volt, ahol nagyon simán, 2:0 arányban tudott diadalmaskodni. Geri második mérkőzése elmaradt, mivel a litván ellenfele nem érkezett meg, így játékosunk számára a csoportdöntő volt már csak hátra, Cséri Soma ellen. Nagyon szoros mérkőzésnek ígérkezett már előzetesen is, viszont játékosunknak sajnos nem sikerült a bravúr, döntő szettben szenvedett vereséget és így nem sikerült a továbbjutás a csoportból.

A nap számunkra legizgalmasabb csoportja ezek után következett, ahol 3 Infinitys játékos is egy csoportba került. Kera, Szádzse és Balázs mellett egy bosnyák játékos volt még ebben a kvartettben.

A bosnyák játékost mindhárom játékosunk könnyedén verte 2:0 arányban, így biztos volt, hogy az egymás elleni mérkőzések fognak dönteni. Balázs-Szádzse ellen kezdett, ahol Szádzse hihetetlen jól kezdett, 8 ászt is ütött Balázsnak, így az első játszma az övé is lett. A szett után Balázs játéka feljavult és egy nagyon szoros csatában, de végül 2:1 arányban megnyerte a mérkőzést.

E mérkőzés után Kera is megmérkőzött Szádzse ellen, ahol fiatal kiválóságaink jól játszottak az egész mérkőzés alatt, de végül Kera 2:0ra le tudta győzni ellenfelét. A nap egyik legizgalmasabb mérkőzése volt számunkra, a csoportdöntő, amit Kera és Balázs vívott meg a továbbjutásért. Hihetetlenül szoros volt az egész meccs, de Kera végülis két nagyon szoros játszmában 2:0 arányban nyerni tudott és továbbment a csoportból.

Bene Zsombor, Csábi Milán és Hegedüs Ábel is egy 4 fős csoportba került, ahol egyik játékosunk sem hagyott sok kérdőjelet. Mindhárman nagyon jól játszva, szett veszteség nélkül jutottak a legjobb 32 mezőnyébe.👏🏻

A verseny második napján a férfi párosok léptek asztal mellé. Az egyénihez hasonlóan itt is volt több Infinitys csoport is. Az Imreh Balázs/Varga Geri párosunk a Gendur Milán/Hercegfi Máté duó ellen küzdött meg. Rutinosabb párosunk jobban játszott az egész mérkőzésen, így 2:0ra tudtak is nyerni. Milán és Máté mérkőzött meg először a Franczuk/Diaz párossal, ahol már sokkal jobban játszottak, mint Geriék ellen, de így sem sikerült a bravúr és 2:0 arányban maradtak alul. Ezek után Balázsék játszottak az amerikai/lengyel kettős ellen, de sajnos nekik sem volt ellenszerük ellenfelükre, így sajnos nekik sem sikerült a továbbjutás.

A Balázs/Geri-Milán/Máté mérkőzéssel egyidőben zajlott egy másik Infinitys házirangadó is, ahol a Kera/Dodi fiatal párosunk mérkőzött a Joci/Szádzse duó ellen.

A fiatalok nagyon jól kezdtek és hozták simán az első játszmát, majd Jociék feljavultak és egy sokkal szorosabb szettet produkálva, de 2:0ra elvesztették a mérkőzést. A csoport 3. tagja itt a Góbék párosa, a Györgydeák/Ilyés duó volt, akik mindkét párosunk ellen érvényesítették a papírformát és 2:0-ra tudtak diadalmaskodni, így sajnos elmaradt a továbbjutás játékosaink számára.

A Csábi/Hegedüs párosunk először indult közösen tornán és az első mérkőzésüket nagyon simán nyerték is, majd következett nekik a VB 5. helyezett lengyel páros, ahol bár nagyon jól játszottak, végül sajnos nem sikerült megnyerni a mérkőzést, így ők is búcsúztak a tornától. A Bene/Dombai Infinity-Phoenix vegyes páros, egy erős spanyol duóval találkozott, ahol egy gyengébb első játszma után, amit el is veszítettek végül nagyon sokat javítottak játékukon, így döntő szettben kivívták a továbbjutást, mivel litván ellenfelük nem jelent meg a tornán.

A férfi párosokon kívül a vegyes párosok mezőnyében is érdekeltek voltunk a nap folyamán, a Dodi/Dezsényi Zsófi duónkkal. Fiataljaink elképesztő játékkal verték nagyon simán 2:0ra az örmények párosát, így a lengyelek VB 3.helyezett párosa ellen úgy játszhattak, ha nyernek, biztosan elsők a csoportban. Azon a mérkőzésen a párosunk nem kezdett jól, az első játszmát el is veszítették, majd hihetetlen mértékben össze tudták magukat szedni és egy óriásit játszva, 2:1 arányban diadalmaskodni tudtak és mentek elsőként tovább a csoportból.

A második nap délutánján elkezdődtek a férfi egyéni top32 mezőnyében a küzdelmek. Ide 5 játékosunk is kvalifikálta magát és Hercegfi Máté a sorsolásnak köszönhetően erőnyerő volt, így ő csak a top16-ban kapcsolódott be. Elsőként Csábi Milán játszott, aki egy ukrán ellenféllel mérkőzött.

Milán nagyon jól kezdte a mérkőzést és hozta is az első játszmát. A második felvonásban hozzá képest sok hiba volt, így 12:11 arányban elvesztette a játszmát, viszont a döntő szettre nagyon összeszedte magát tehetségünk és simán nyerte a döntő szettet, így ismét a legjobb 16-ba került.

Egyesületünk másik kiválósága, Kera egy bolgár ellenféllel találkozott. Játékosunk remek játékkal indított és 12:3ra hozta az első szettet. Ezek után Kera saját bevallása szerint elfogyott, nem maradt ereje és így sajnos döntő szettben búcsúznia kellett. (Igaz, sokan nem tudták de fiatalunk betegen vállalta a tornát, így sajnos nem meglepő, hogy ennyire nem maradt ereje a mérkőzés végére.) Hegedüs Ábel Kovácsfi Barna ellen mérkőzőtt meg ebben a körben, ahol játékosunk nem kezdett jól, az első szettet el is vesztette, majd a következő felvonásra nagyon sokat javult játéka, így jöhetett a döntő játszma. Ábel itt is nagyon jól és stabilan játszott, ám sajnos a végén Barna örülhetett, 12:10 arányban ő nyerte a csatát.

Ebben a körben egy nagyon pikáns csata várt még ránk, hiszen Zsombi Martinnal találkozott. Az első szettben Zsombi nem igazán tudta megmutatni mire is képes, Martin könnyedén nyerte ezt a felvonást. A második szettre feljavult Zsombi játéka, de így sem tudta megnyerni a szettet, így Martin 2:0 arányban jutott a legjobb 16-ba. A férfi egyéni kör után lejátszották a vegyes párosok top16 -os mérkőzését is, ahol úgy alakult, hogy fiataljaink ismét a lengyel páros ellen küzdhettek meg. Ezen a mérkőzésen kétség sem férhetett hozzá, ki lesz a továbbjutó, ugyanis párosunk hihetetlen játékkal, nagyon simán 2:0ra nyertek és jutottak a legjobb 8 közé.

A harmadik játéknapon Milánka játszott elsőként a franciák kiválósága, Hugo ellen. Az első szettben tehetségünk jól kezdett, ám sajnos a rutin ellen nem volt ellenszere. A második játszmára Milán talán kissé el is fáradt, így a franciák sztárja 2:0 arányban jutott a legjobb 8-ba. Milán után Máté következett, aki egy lengyel ellenféllel találkozott. Máté elképesztően jól játszott, hihetetlenül szoros játszmák voltak, 12:11 és 12:10 arányban viszont sajnos elvesztette mindkettőt és nem sikerült a bravúr, de panaszra abszolút semmi oka nem lehet, élete egyik legjobb teljesítményét nyújtotta. E nap délutánján játszott még vegyes párosunk, a Velkey-Péchy duó ellen. Itt sajnos nem volt elég fiataljaink kiváló játéka, győzött a rutin 2:0 arányban és jutott a legjobb 4 mezőnyébe.

Összességében elégedettek lehetnek játékosaink, magához képest mindenki folyamatosan fejlődik és lehet, hogy pár embernél nem úgy jönnek/jöttek még az eredmények ahogyan reméltük, de ha folytatják a kemény munkát, biztosan meg lesz a gyümölcse.

Sok pihenésre nem lesz idő, 2023. április 22-23-án jön az Országos Bajnokság első fordulója, Debrecenben.

Hajrá Teqball! Hajrá Infinity!😎♾️

#infinityteqball #teqball #kupa 

@viwa_vitaminwater

@a_te_ablakod

@prosportapparel

Legutóbbi bejegyzések